Champagne bra för minnet

Enligt ny forskning har man kommit fram till att det inte bara är det röda vinet som kan vara bra för vårt minne utan även det härliga bubblet.

1669552-champagneEnligt en ny forskning som gjorts av forskare vid University of Reading har man kommit fram till att om vi dricker ungefär tre glas champagne i veckan så uppväger det åldersrelaterad minnesförsämring och motverkar demens. Så, att ta en kik in på vingruppen.se/Wineworld/ för att leta fram lite härliga viner är med andra ord en god idé som man kan göra för sin hälsas skull. En skulle säkert kunna vinna med argumentet att champagnedrickning är lika bra för hälsan som ett träningspass, om man tänker långsiktigt.

Försök på råttor

Försöken har gjorts på råttor och man har sätt fenolföreningarna i champagne kan förbättra det spatiala minnet, alltså det del som gör att vi lär oss hitta rätt i vår omgivning. resultaten är häpnandsväckande och då man tidigare bara trott av en moderat konsumtion av rött vin hjälpte så kan man nu lägga in champagne också. Kanske inte lika bra om man både dricker rött vin och champagne, utan man måste fortfarande tänka på att inte överkonsumera.

Man planerar nu att testa denna studie på människor för att se om vi reagerar på samma sätt som råttorna. Detta för att se om champagnens fenol påverkar oss positivt som exempelvis blåbär och kakao. Men, undertiden kan du köpa hem en flaska, ta dig ett glas och känna om du mår bättre eller sämre. Vi kan garantera att bubblorna kommer få dig att må gott. Men glöm inte att det är måttlighet som är den bästa vägen, för annars så är broccoli eller andra nyttigheter onyttiga.