Grilla fisk på vintern

Tänker du att det nu inte är rätt årstid för att grilla? Tänk om och tänk rätt, det finns nämligen inget som heter fel årstid när det handlar om att grilla. Och precis som att det går att grilla när som helst, går det också att äta fisk när som helst – även om det också ses som en i huvudsak sommarrätt.

Och när man serverar grillad fisk på vintern gäller det att hitta ett recept som fungerar riktigt bra.  Perfekt är det att i så fall använda sig av lite fetare fisk såsom lax och eller tonfisk, men det går också bra med fisk som marinerats med het krydda.

Vilket vin du ska vända är självklart vitt, och om du inte är säker på vilket som passar rekommenderar vi att du kikar in på den här sidan: http://www.vingruppen.se/Wineagency/info/Populara-Produkter/Vitt-vin/

Du kan också läsa mer om vin till grillad fisk i den här artikeln från hd.se, där dom skriver som följande i deras inledning av artikeln:

Många kanske i första hand tänker på kött när det gäller grillning. Men fisk och skaldjur passar också ypperligt bra att lägga på grillen. Vid dessa tillfällen passar smakrika, gärna fatlagrade, lite smöriga vita viner ofta utmärkt. Deras restsötma och rostade toner från faten skapar samklang med de brynta, i bland lite brända, tonerna från fisken.

 

Viktigaste är att du kommer ihåg att fisk och vin ska gå ihop fint med varandra och inte slarvar när du väljer vardera. Sen är det självklart också bra om du har två alternativ så att den som kanske inte gillar kan välja det andra.