Nyårsmeny

Två dagar kvar till nyårsafton. Har du planerat vad du ska servera dina gäster än? Många är det som är ute i sista minuten – och om du är en av de ber vi dig ta ett djupt andetag och andas ut, vi har nämligen en extra meny över. Med ingredienser som passar perfekt till nyårschampagnen. 

På nyår är det oftast köttet som står i fokus – men tiderna förändras. Numera väljer var tredje person fisk till nyårsafton, någonting som även vi rekommenderar. Självklart ska nyårsrätten bestå av tre delar: förrätt, huvudrätt och efterrätt. Självklart ska den även osa lyx.

Förrätt: Chilihampagne-musslor á la Sara:

  • Koka musslorna i vin och champagne, krydda med chili. Det är så pass enkelt. Servera i mindre skålar med lite grön krydda.

Huvudrätt: Stekt torskrygg med lyxiga tillbehör

  • Alldeles för enkelt kanske många tycker, men ack så gott. Och är man ute i sista minuten är enkelt mest troligt mer än bra. Det du behöver är en torskrygg per gäst, räkor, potatis, dill, gräslök, rom, smör och salt och peppar.

Efterrätt: Creme Brulee med hallon

  • En nyårsklassiker som passar alla. Något mer avancerat än tidigare rätter, men helt klart värt arbetet. För att lyckas behöver du grädde, mjölk, vnailjstång, ägg, socker, färska hallon och råsocker.

När du sprungit iväg för att handla ingredienserna är det bara att sätta igång. Hela recept för huvudrätt och efterrätt hittar du här.

Glöm inte heller bort att ta dig till Systembolaget för att köpa hem lite bubbel för festen. Och om någon tjatar på dig att det inte är nyttigt med alkohol, hänvisa hen till detta inlägg: http://www.wahlstromsfiske.se/champagne-bra-minnet/ så kommer ni snart att skåla tillsammans i fina glas.

Gott nytt år, önskar Wahlströms fiske