Nyttig Omega-3 i fisk

Fisk är nyttigt och innehåller mycket bra fetter. En typ av fettsyra som fisken innehåller är Omega-3 och den här fettsyran kan göra allt från att bevara hörseln till att ge skydd mot hjärtsjukdom.

4361921-slices-of-fresh-salmon

En ny svensk studie visar att den som äter mycket fisk bevarar sin hörsel i och med detta. Fiskens goda egenskaper på hörseln tror man har att göra med den omega-3 som fisken innehåller. Omega-3 skyddar nämligen nerv- och sinnesceller. I studien kom man även fram till att skräpmat gör hörseln sämre. Det berodde mycket på att kosten är rik på snabba kolhydrater. Så forskarna i studien kom alltså fram till att fisk är bra och skräpmat är dåligt. Läs mer.

Omega-3 som tillskott

Att den Omega-3 som finns i fisken är bra för kroppen på många olika sätt visste vi redan. Och den som inte kan få i sig så mycket fisk av olika anledningar kan därför äta tillskott av den viktiga fettsyran. Det finns mängder av olika kosttillskott som innehåller Omega-3, men vill man ha ett tillskott som inte bara innehåller den fettsyran utan har massa andra bra vitaminer och mineraler, kan det vara en idé att köpa hem kosttillskott från www.vitaepro.se. Omega-3 har inte bara effekter på hörseln, utan kan även ge skydd mot hjärtsjukdom för personer med hjärtsvikt. Studier visar att Omega-3 är bättre än de läkemedel som finns för hjärtsvikt. (Källa)

Fisk bättre än chiafrön

Den senaste tiden har det kommit massor av rön om att man faktiskt kan skippa fisken eller Omega-3 tillskotten och istället äta chiafrön för att få i sig Omega-3. Men enligt experter i Metro måste man äta så stora mängder av chiafrön för att få i sig tillräckligt med Omega-3, att det inte är värt det. Chiafrön är nämligen väldigt dyra och ska man äta en större mängd kommer detta att bli väldigt kostsamt. Kilopriset för chiafrön ligger på ungefär 300 kronor och det får man mycket god fisk för. Fiskens Omega-3 är dessutom mer effektiv när det kommer till hjärt- och kärlsjukdomar än vad chiafrönas är på grund av sammansättningen.